بررسی ارتباط بین قوس ستون فقرات کمری و الگوی توزیع فشار کف پایی در صفحه ساژیتال در افراد با شاخص توده بدنی طبیعی - هانیه افجعی; عباس رحیمی; خسرو خادمی-کلانتری; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف مطالعات مروری نشان میدهد که مطالعات بیشتر بر ارتباط بین تغییر قوسهای ستون فقرات در صفحه فرونتال و الگوی فشار کف پایی متمرکز شده است، در حالی که مطالعهای که درباره ارتباط بین تغییرات قوسهای ستون فقرات در صفحه ساژیتال و الگوی فشار کف پایی باشد، یافت نشد. مطالعه حاضر به یافتن ارتباط بین تغییر قوسهای ستون فقرات کمری در صفحه ساژیتال و الگوی فشار کف پایی در افراد با شاخص توده بدنی طبیعی کمک میکند. مواد و روش ها 64 دانشجوی دختر 6/1±8/21 ساله با شاخص توده بدنی 8/1±6/21 با زاویه لوردوز کمری مختلف در مطالعه مقطعی-مقایسهای حاضر مورد بررسی قرار گرفتند. زاویه لوردوز کمری توسط خطکش انعطافپذیر و میزان فشار کف پایی توسط دستگاه پدوباروگراف از نوع پلات فورم (Zebris, Germany) اندازهگیری شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون آماری آنوا، تی زوجی و نرمافزار SPSS نسخه 22 استفاده شد (05/0α=). یافته ها تحقیق حاضر نشان میدهد که هیچگونه ارتباط معناداری بین کاهش و یا افزایش قوس کمری و الگوی توزیع فشار کف پایی در نمونههای دارای BMI نرمال دیده نشد (05/0P>). نتیجه گیری نتایج تحقیق حاضر ثابت کرد افرادی که دارای شاخص توده بدنی نرمال بودند، ولی اندازه قوسهای کمری آنها کم، زیاد و یا نرمال میباشد، توزیع فشار کف پایی الگوی نرمال دارد؛ لذا تجویز ورزشهای درمانی بر اساس قوس کمری در این افراد نیازمند تحقیقات بیشتری است.