ОСОБЕННОСТИ ЖИЗНЕСТОЙКОСТИ, ЭМОЦИОНАЛЬНОГО ИНТЕЛЛЕКТА И ПОИСКОВОЙ АКТИВНОСТИ КАК ФАКТОРОВ СОВЛАДАЮЩЕГО ПОВЕДЕНИЯ - USM ADMIN (Moldova State University, 2018)
Aproape în fiecare zi, omul este afectat de diferite tipuri de factori de stres și de necesitatea de a găsi soluții optime în varietatea de situații de viața. Căutarea activă a unei soluții la dificultățile existente îl ajută să-și mențină sănătatea fizică și psihică. În acest articol vom lua în considerare caracteristicile vitalității și ale activității de căutare, ca compo- nente ale succesului de a înfrunta stresul și, de asemenea, vom analiza modul în care vitalitatea este legată de diferite tipuri de intelect. Cuvinte-cheie: vitalitate, activitate de cautare, intelect emoțional, comportament de coping.