Nauczyciel w czasie pandemii. Doskonalenie zawodowe nauczycieli na przykładzie Warmińsko-Mazurskiego Ośrodka Doskonalenia Nauczycieli w Olsztynie - Jóźwiak Iwona (University of Wrocław, 2021)
Pandemia COVID-19 jest typowym wyzwaniem adaptacyjnym i transformacyjnym, na temat którego nie powstał żaden poradnik. Liderzy edukacji i metodolodzy historii muszą szybko zaplanować działania i dostosować się do aktualnej sytuacji pandemicznej. W artykule omówiono potrzeby i odpowiedzi edukacyjne dla nauczycieli historii na Warmii i Mazurach w czasie pandemii w latach 2020-2021.