بررسی تأثیر ارائه‌ی مراقبت‌ها‌ی پس از زایمان در منزل، بر میزان دریافت مراقبت و رضایتمندی مادران - سیده طاهره میرمولایی; مهرنوش عامل ولیزاده; محمود محمودی; زینب توکل (Mashhad University of Medical Sciences, 2011)
مقدمه: یکی از مهمترین شاخص‌ها‌ی کیفیت ارائه خدمات بهداشتی درمانی، ارزیابی و سنجش رضایتمندی بیماران از دریافت خدمات ارائه شده است که از پژوهش‌ها‌ی جامعه شناسی نشأت می‌گیرد. هدف: تعیین تأثیر ارائهی مراقبت‌ها‌ی پس از زایمان در منزل، بر دریافت مراقبت و رضایتمندی مادران. روش: این مطالعه، یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده است از بین مادران مراجعه کننده به مرکز بهداشت اکبرآباد تعداد 200 مادر انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه شاهد و آزمون اختصاص پیدا کردند. گروه شاهد، مراقبت‌ها‌ی پس از زایمان را از مرکز بهداشت و گروه آزمون، مراقبت‌ها‌ را درمنزل خود دریافت کردند. ابزار گردآوری داده‌ها‌، پرسشنامة پژوهشگر ساخته بود،که حاوی سؤالاتی مرتبط با مشخصات دموگرافیک و میزان دریافت و رضایتمندی مادران از مراقبت‌ها‌ بود که با مراجعه به منازل آنان، تکمیل شد. داده‌‌ها‌ با نرم افزار،SPSS  نسخه 18و آزمون‌ها‌ی تی و مجذور کای تجزیه و تحلیل شد. یافتهها: مادران در دو گروه در رده سنی 29-20 سال بودند. میزان دریافت مراقبت‌ها‌ی مادری و نوزادی پس از زایمان، بین دو گروه، در نوبت دوم و سوم تفاوت آماری معنی داری داشت (01/0p=، 001/0.(p< همچنین میانگین نمره‌ی دریافت خدمات عاطفی- ارتباطی و آموزشی و همچنین رضایتمندی مادران از این خدمات، بین دو گروه به طور معنی داری متفاوت بود (001/0.(p< نتیجهگیری: ارائه‌ی مراقبت‌ها‌ی پس از زایمان در منزل، تأثیر مثبتی بر میزان دریافت و رضایتمندی مادران از خدمات عاطفی- ارتباطی و آموزشی دارد. بنابراین می‌‌توان این نوع از ارائه مراقبت‌ها‌ را به مسؤولان بهداشتی پیشنهاد کرد.