COMUNICAREA DIN PERSPECTIVA DIVERSELOR STILURI MANAGERIALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2012)
În prezentul studiu este descrisă comunicarea din perspectiva diverselor stiluri manageriale. Problema privind stilul managerial se referă la mai multe aspecte, unul dintre care este experimentarea tradiţională, folosind două sau trei stiluri manageriale. Fiecare individ are un anumit stil de comunicare format în urma educaţiei, deprinderilor, convingerilor şi scopurilor personale. Acesta nu asigură întotdeauna o comunicare eficace şi eficientă. Apreciem că este necesar ca managerii să urmărească la subordonaţi, dar şi la propria persoană, schimbarea de atitudine faţă de "ştiinţa comunicării" prin conştientizarea efectelor pozitive şi negative ale propriului stil de comunicare şi prin sensibilizarea necesităţii de a dobândi unele abilităţi de comunicare. Managerul competent nu trebuie să comunice la întâmplare şi după bunul plac, ci conform unor strategii şi stiluri de comunicare care să sprijine implementarea strategiei organizaţionale. Cuvinte-cheie: management, comunicare, comunicare managerială, comunicare eficientă, stil, stil managerial, stil de comunicare, subordonaţi.