Dificultăţi în diagnosticarea atingerilor pulmonare la bolnavii imunocompromişi din infecţa HIV - Olga Bern; Dumitru Chesov; Eugenia Scutaru; Liubovi Nepoliuc; Ion Haidarlî; Victor Botnaru (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Afectările pulmonare la pacienţii imunocompromişi din HIV sunt printre cele mai frecvente complicaţii ale bolii şi constituie cauza majoră de deces al acestor pacienţi. Diagnosticul corect şi oportun este crucial pentru pronosticul acestor bolnavi. Prezentul articol descrie un caz clinic cu dificultăţi în diagnosticarea leziunilor pulmonare la un pacient imunocompromis din HIV, etiologia cărora a fost stabilită doar postmortem