ساخت و اعتباریابی ابزار شایستگی‌های محوری مدیران ادارات ورزش و جوانان - حبیب هنری; امین راجی; فهیمه مومنی فر (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، ساخت و اعتباریابی ابزار تعیین شایستگی‌های محوری برای انتصاب مدیران ادارات ورزش و جوانان بود. جامعۀ آماری پژوهش را نخبگان مدیریت ورزشی شامل: اعضای هیأت‌علمی رشتۀ تربیت‌بدنی، رؤسای فدراسیون‌های ورزشی، مدیران منتخب و کارشناسان خبرۀ وزارت ورزش و جوانان تشکیل دادند (450 نفر‌) که بر‌مبنای جدول مورگان، 209 نفر از آن‌ها به‌روش تصادفی ـ طبقه‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه‌گیری مورداستفاده، ابزار 58 سؤالی شاخص‌های شایستگی شامل چهار عامل کلی (فراشایستگی، شناختی، اجتماعی و وظیفه‌ای) بود که بر‌اساس طیف لیکرت پنج‌گزینه‌ای (از بسیار زیاد=یک تا بسیار کم=پنج) به سؤالات آن امتیازدهی شد. شایان‌ذکر است که اعتبار صوری و محتوایی ابزار توسط اساتید مدیریت ورزشی تأیید گردید. همچنین، از شاخص‌های توصیفی برای توصیف داده‌ها، از آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی، از آزمون‌ کرویت بارتلت برای تعیین کفایت نمونه‌گیری و از تحلیل عاملی تأییدی برای تعیین اعتبار سازه در نرم‌افزار اس.‌پی.ا‌س.‌اسو لیزرلاستفاده شد. یافته‌ها نشان‌دهندۀ پایایی (94/0) برای ابزار شاخص‌های شایستگی می‌باشد. در‌خصوص اعتبار سازه نیز مشاهده می‌شود که هر 58 سؤال رابطۀ معناداری با عامل‌ها داشته‌اند. همچنین، نسبت شاخص خی‌دو به درجۀ آزادی (987/106)، 078/0=آر.ام.سی، 94/0=ان.اف.آی، 93/0=ان.ان.اف.آی، 94/0=سی.اف.آی، 92/0=جی.اف.آیو 90/0=ای.جی.اف.آی ‌برازش مدل را تأیید می‌کنند‌. به‌طورکلی، نتایج حاکی از آن است که تمامی عامل‌ها پیشگوی خوبی برای مفهوم شایستگی مدیران ادارات ورزش و جوانان بوده و اعتبار درونی و بیرونی ابزار تعیین شایستگی‌های محوری برای انتصاب مدیران ادارات ورزش و جوانان تأیید می‌شود.