تاثیر بریس پروفیلاکتیک زانو بر متغیرهای منتخب بیومکانیکی موثر بر عملکرد ورزشی و عوامل خطرزای بروز آسیب پارگی لیگامنت متقاطع قدامی؛ مطالعه مروری - نادر نخودچی; حیدر صادقی; اسماعیل ابراهیمی تکامجانی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه و اهداف پارگی لیگامنت متقاطع قدامی یکی از آسیبهای شایع در ورزشکاران میباشد و استفاده از بریس پروفیلاکتیک، به منظور کاهش وقوع یا کاهش شدت این آسیب میباشد. با این حال به نظر میرسد بریس قابلیت محدود کردن عملکرد ورزشکار را دارد. هدف تحقیق مرور مقالات در حیطه اثرات استفاده از بریس پروفیلاکتیک زانو بر متغیرهای بیومکانیکی و عوامل خطرزای بروز آسیب لیگامنت متقاطع قدامی است. مواد و روشها با جستجوی مقالات در پایگاههای اطلاعاتیSID, Elsevier, Sport Discus, Pub Med, Science Direct, Springer با کلیدواژههای مورد نظر، نهایتاً 15 مقاله درباره تاثیر بریس بر متغیرهای بیومکانیکی موثر بر عملکرد ورزشی و 10 مقاله در مورد تاثیر بریس بر عوامل خطرزای بروز آسیب مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها بررسی تحقیقات در ورزشکاران بدون سابقه آسیب لیگامنت نشان داد که اغلب تحقیقات بیانگر اثر مثبت بریس برکاهش عوامل خطرزای بروز آسیب لیگامنت بوده و بریس را سبب محدودیت متغیرهای کینتیکی ندانستهاند؛ با این حال چهار تحقیق از شش تحقیق بیانگر اثر منفی بریس بر متغیرهای کینماتیکی میباشد. همچنین با بررسی تحقیقات در ورزشکاران با سابقه آسیب لیگامنت مشخص گردید که بریس سبب بهبود متغیرهای کینتیکی شده، ولی از دو تحقیق انجام شده یک تحقیق بیانگر اثر منفی بریس بر متغیرهای کینماتیکی بوده و از پنج تحقیق صورت گرفته سه تحقیق بیانگر اثر مثبت بریس بر کاهش عوامل خطرزای بروز آسیب و دو تحقیق، بیاثر بودن بریس را گزارش نمود. نتیجه گیری میتوان گفت که ورزشکاران بدون آسیب، میتوانند از بریس به منظور کاهش خطر پارگی لیگامنت استفاده کنند. همچنین ورزشکاران متعاقب آسیب لیگامنت میتوانند از اثرات مثبت بریس برای بهبود قدرت، توان و تعادل بهره ببرند؛ با این حال به طور قطع نمیتوان گفت که بریس سبب کاهش احتمال آسیب مجدد این لیگامنت میشود.