بررسی تأثیر باورهای مذهبی در سلامت عمومی و شادکامی مادران کودکان کم¬توان ذهنی و عادی - Ali Reza Bakhshayesh (Vesnu Publications, 2014)
مقدمه: تولد و حضور كودكي با كم‌تواني ذهني در هر خانواده مي‌تواند رويدادي نامطلوب و چالش‌زا تلقي شود. در چنين موقعيتي همه اعضاي خانواده به ويژه مادران در معرض خطر ابتلا به مشكلات مربوط به سلامت عمومی قرار مي‌گیرند. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر باورهای مذهبی در سلامت عمومی وشادکامی مادران کودکان کم‌توان ذهنی و عادی بود. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های همبستگی بود. نمونة پژوهش شامل 131 مادر کودک کم توان ذهنی بود که به روش تمامشماری انتخاب شدند و 131 مادر کودک عادی که از طریق همتاسازی با گروه نمونه انتخاب شدند و در نهایت، پرسشنامههای سلامت عمومی، شادکامی آکسفورد و باورهای اساسی مذهبی برای استخراج داده‌ها مورد استفاده قرار گرفت و دادههای بهدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای رگرسیون و همبستگی تحلیل شد. یافته‌ها: یافتههای این پژوهش نشان داد بین باورهای مذهبی و سلامت عمومی مادران کودکان کم توان ذهنی و عادی به ترتیب (817/0r=) و (932/0r=) همبستگی معناداری وجود دارد و نمرات باورهای مذهبی مادران کودکان کمتوان ذهنی کمتر از مادران کودکان عادی بود (01/0p<). همچنین بین باورهای مذهبی و شادکامی مادران کودکان کمتوان ذهنی همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت (907/r=). مادران دو گروه در میزان باورهای مذهبی، شادکامی و سلامت عمومی با هم تفاوت معنادار داشتند (01/0p<). نتیجه‌‌گیری: بر اساس یافتههای پژوهش میتوان نتیجه گرفت که، مادران کودکان کم‌توان ذهنی نسبت به مادران کودکان عادی در یافتن معنای شادکامی در زندگی، سلامت عمومی و تحکیم اعتقادات مذهبی خود دچار مشکلات بیشتری هستند. کلید واژه‌ها: باورهای مذهبی، سلامت عمومی، شادکامی، کودکان کمتوان ذهنی، مادران کودکان کمتوان ذهنی