Сучасні підходи до моделювання інноваційного розвитку освітнього середовища навчального закладу як педагогічної проблеми - С. М. Мартиненко; А. Г. Жукова (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2013)
У статті проаналізовано сучасні підходи до моделювання інноваційного розвитку освітнього середовища навчального закладу, визначено його особливості; подано моделі освітнього середовища, розроблені зарубіжними та вітчизняними науковцями; розкрито сутність і зміст базових понять дослідження.