K niektorým otázkám štandardov učiteľského vzdelávania v SR - J. Hroncová; M. Hronec (Czech Pedagogical Society, 2005)
V príspevku sú analyzované niektoré dôsledky transformačných a integračných procesov na učiteľské vzdelávanie v Slovenskej republike. Ťažisková pozornosť je upriamená na štandardy učiteľského vzdelávania v zmysle bolonského procesu a nových požiadaviek na akreditáciu študijných odborov.