Gıyasettin Aytaş, Orhun Abideleri ve Şemsettin Sami, Akçağ Yayınları, Ankara, 2011 - Müzeyyen Altunbay (Mehmet KURUDAYIOĞLU, 2013)
Bu çalışmada Şemsettin Sami tarafından yazılan ve Doç. Dr. Gıyasettin Aytaş tarafından Latin alfabesine aktarılarak yayımlanan "Orhun Abideleri" adlı eser tanıtılmıştır.