مصرف ویتامین ث و پارگی زودرس پرده های جنینی - محبوبه حاجی فقها; طاهره کشاورز; محمد ابراهیم پارسانژاد; عبدالرضا رجائی فرد (Mashhad University of Medical Sciences, 2008)
مقدمه: پارگی زودرس پرده های جنینی در10-20% بارداری ها اتفاق می افتد و عامل30-40% زایمان قبل از موعد می باشد. ویتامین ث در متابولیسم کلاژن پرده های جنینی نقش مهمی داشته و باعث افزایش مقاومت پرده های جنینی می شود. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط مصرف ویتامین ث با پارگی زودرس پرده های جنینی و زایمان قبل از موعد می باشد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی از دی ماه 1384 تا تیرماه 1385 بر زنان باردار مراجعه کننده به درمانگاه های بارداری بیمارستانهای حافظ و شوشتری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام گردید.117 زن باردار، سن حاملگی و20 هفته واجد شرایط به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند و از هفتة 20 تا 36 بارداری هر 4 هفته از نظر واژینوز باکتریال ارزیابی شدند. به گروه آزمایش روزانه یک قرص جویدنی 100 میلی گرمی ویتامین ث داده شد. مشخصات فردی، نتایج زایمان و اطلاعات در پرسشنامه جمع آوری شد و از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و جداول توزیع فراوانی برای تجزیة آنها استفاده گردید و دو گروه از نظر پارگی زودرس پرده های جنینی و زمان زایمان با هم مقایسه شدند. نتایج: از 117 خانم باردار، 57 نفر درگروه آزمایش و 60 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند که 5 نفر درگروه آزمایش (77/8%) و 22 نفر در گروه کنترل (67/36%) به علت پارگی زودرس پرده های جنینی زایمان کردند (001/0p. نتیجه گیری: مصرف مکمل ویتامین ث، بعد از هفتة 20 بارداری از پارگی زودرس پرده های جنینی پیشگیری می کند.