Методика формування готовності старшокласників до самостійних занять фізичними вправами - Володимир Захожий (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
В основі методики підготовки старшокласників до самостійних занять фізичними вправами лежить узаємозв'язок усіх компонентів навчального процесу під час досягнення поставленої мети, виконання завдань, дотримання принципів, застосування методів, засобів, форм на певних етапах навчання. Методика передбачає ієрархічну послідовність основних етапів: виховання позитивного ставлення та інтересу учнів до занять фізичними вправами, формування системи науково-практичних і спеціальних знань, необхідних для самостійних занять фізичними вправами, формування відповідних умінь та навичок, залучення школярів до систематичних занять фізичними вправами.