L'experiment BICEP2 i la detecció d'ones gravitatòries - Miquel Nofrarías (Universitat Autònoma de Barcelona, 2014)
El 17 de març de 2014 l'equip d'investigadors del telescopi BICEP2 (de les sigles Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarisation) van donar a conèixer en una roda de premsa al Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics la detecció de l'empremta causada per les ones gravitatòries en la polarització del fons d'ones còsmic de microones. Tot i que encara se n'espera una confirmació independent per part d'algun altre experiment, l'anunci ha provocat un gran impacte en la comunitat científica per la importància i les implicacions del descobriment. La notícia ha estat també d'un gran impacte mediàtic ja que aquest descobriment ens aporta informació directa dels primers instants del nostre Univers.