انتخاب مکان بهینة ورزش همگانی در شهر اردبیل با استفاده از تلفیق سیستم اطلاعات جغرافیایی و سیستم‌های تصمیم‌گیری چندمعیاره - فرزاد نوبخت; محمدحسن یزدانی; ابراهیم فیروزی مجنده; عباس نقی زاده باقی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
پژوهش حاضر با رویکرد کاربردی و روشی توصیفی-تحلیلی در راستای تحلیل تناسب اراضی شهر اردبیل به‌منظور انتخاب مکان بهینة استقرار سایتهای ورزش همگانی انجام شده است. در فرایند پژوهش حاضر نواحی مختلف شهر اردبیل از نظر چهار مؤلفة کلی مشخصات و موقعیت زمین، سازگاری کاربریها، تراکم، سرانه و شعاع عملکردی و مطلوبیت دسترسی بررسی شده است. برای گردآوری دادهها و اطلاعات مورد نیاز از روشهای کتابخانهای و میدانی (روش مشاهدة مستقیم) استفاده شده است. برای آماده‌کردن نقشههای مورد نیاز پژوهش و تجزیه‌وتحلیل دادهها از نرمافزار Arc GIS 10.4، به‌منظور تعیین میزان درجة اهمیت هریک از معیارهای پژوهش از مقایسة زوجی مدل تحلیل سلسلهمراتبیو نرمافزار Expert Choice، برای استانداردسازی نقشههای معیار از توابع عضویت فازی و به‌منظور هم‌پوشانی نهایی شاخصهای استانداردشدة وزنی از مدل ویکور استفاده شده است. نتایج حاصل از تحلیلها در قالب پیشنهادهایی برای ایجاد سایتهای ورزش همگانی در محلات زرناس، بعثت، شهرک کارشناسان و محلة دامپزشکی ارائه شده است. از بین سایتهای معرفی‌شده دو سایت شهرک زرناس و کارشناسان قابلیت ایجاد رینگهای سبز برای برگزاری همایشهای پیادهروی خانوادگی نیز خواهند داشت.