Referinţe la hipoplazia dentară - Iuliana Ţurcan; Silvia Railean; Lucia Avornic; Igor Ciumeico (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Hipoplazia este atribuită unei defecțiuni primare a ameloblastului care secretă tranzitoriu o substanță anormală inaptă mineralizării normale. Odată cu încetinirea acțiunii factorului distrofiant, ameloblastul reia funcția normală. Liniile de creștere, striațiile Retzius, ale zonei hipoplaziate sunt mai pronunțate, iar lățimea acestei zone corespunde duratei de acțiune a factorului distrofiant