تبیین راهبردها و پیامدهای سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش( مطالعه موردی: کارکنان آموزش و پرورش استان فارس) - معصومه جعفری; مژگان امیریان زاده; رضا زارعی; مسلم صالحی (Shahed Behesti University, 2021)
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی راهبردها و پیامدهای تحقق سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش استان فارسانجام گرفته است.مواد و روش‌ها: رویکرد تحقیق، ترکیبی (کیفی و کمی) بوده و از روش اکتشافی بهره گرفته شده است. در این راستا، در مرحله نخست و در بخش کیفی، به مصاحبه با صاحب‌نظران و در مرحله دوم ضمن بهره از روش کمی )توصیفی پیمایشی( از داده‌های حاصل از تحلیل محتوای کیفی بر روی مصاحبه‌ها برای ساخت پرسشنامه به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها استفاده گردید.جامعه آماری پژوهش حاضر، صاحب‌نظران حوزه آموزش و پرورش و نیز کارکنان آموزش و پرورش استان فارس در سال تحصیلی 1400-1399 بودند. دربخش کیفی از نمونه‌گیری هدفمند و در بخش کمی از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای استفاده گردید. ابزار جمع‌آوری داده‌ها، مصاحبه نیمه‌ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته بود.بحث و نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از تحلیل محتوای کیفی مصاحبه‌ها نشان داد که مهم‌ترین راهبردهای تحقق سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش شامل ارزیابی و کنترل، برنامه‌ریزی راهبردی، منابع مالی، و رهنمودهای اسناد و منابع بالادستی؛ و هم‌چنین مهم‌ترین پیامدهای آن را می‌توان هدفمندی سازمان، رشد سرمایه اجتماعی، تحقق عدالت اجتماعی، و پویایی سازمان دانست. نتایج حاصل از تحلیل بخش کمی نیز نشان داد نقش راهبردها و پیامدها در تبیین سلامت سازمانی کارکنان آموزش و پرورش، اثربخش است.