Nadir Görülen Bir Olgu: Brugada Sendromu - Mustafa Kemal Yıldırım; Semiha Orhan; Pınar Karabacak; Berit Gökçe Ceylan; Füsun Eroğlu; Mustafa Karabacak (Galenos Yayinevi, 2017)
Brugada sendromu, hastalarda ani ölüm insidansı yüksek olan bir elektrokardiyografi (EKG) anomalisidir. Prekordiyal derivasyonlarda ST elevasyonu gibi tipik EKG anomalileri ile karakterizedir. Brugada sendromuna kardiyak sodyum kanal genlerindeki mutasyon yol açar. Bu sendrom, ventriküler fibrilasyon gibi tehlikeli ritm bozukluklarına yol açabilir. Bu olgumuzda kalp hastalığı, ventriküler taşikardi ve kardiyak arrest ile görülen ve EKG'de tip 1 Brugada sendromu olan olguyu sunduk.