Opera omnia Desiderii Erasmi Ordinis quarti tomus secundus - Herding, O. (Huygens instituut/Brill, 1977)
• Querela Pacis • Ex Plutarcho versa 1. Quo pacto possis adulatorem ab amico dignoscere 2. Quo pacto quis efficiat vt ex inimicis capiat vtilitatem 3. De tuenda bona valetudine precepta 4. In principe requiri doctrinam 5. Cum principibus maxime philosophum debere disputare 6. Vtrum grauiores sint animi morbi quam corporis 7. Num recte dictum sit Λάθε βιώσας id est Sic viue vt nemo te sentiat vixisse 8. De cupiditate diuitiarum 9. De cohibenda iracundia 10. De curiositate 11. De vitiosa verecundia