Kans op en effecten van kleuterbouwverlenging Voor jonge en oudere kinderen en verschillen naar sociale en etnische achtergrond - van der Veen, Ineke (Kohnstamm Instituut, 2019)
Deze studie is onderdeel van een groter project bestaande uit drie studies, waarin we ons richten op de vraag: wat is een goed aanbod voor doelgroepkinderen van het onderwijsachterstandenbeleid in voorschoolse voorzieningen en het basisonderwijs? Het doel is om nieuwe inzichten te bieden in wat wel en niet werkzaam is in deze sleutelperiode in de ontwikkeling van jonge doelgroepkinderen. In de eerste deelstudie wordt de kwaliteit van het aanbod in integrale kindcentra onderzocht en vergeleken met de kwaliteit in voorschoolse instellingen. Het voorliggende rapport is het resultaat van deelstudie 3 en gaat over kleuterbouwverlenging. Een panel van kleuterleerkrachten was betrokken bij dit onderzoek om de bruikbaarheid voor de praktijk ervan te vergroten.