Thuis voorlezen met digitale prentenboeken Een veelbelovende interventie voor twee- en driejarigen met een taalachterstand? - Bus, Adriana (Kohnstamm Instituut, 2020)
Gezinnen met jonge kinderen zouden vrij toegang moeten hebben tot een website met digitale prentenboeken. Digitale boeken worden vaker herlezen waardoor ze de taalinput van contextrijke taal in het Nederlands enorm kunnen vergroten zelfs als kinderen maar een paar keer per week met de digitale prentenboeken aan de slag gaan. Dit geeft een enorme impuls aan hun kennis van de Nederlandse taal. Het project is onderdeel van het programma 'Innovatiecentra vve' van het ministerie van OCW en NRO, waarin vijf interventies werden geselecteerd en onderzocht op hun bijdrage aan verhoging van kwaliteit van voor- en vroegschoolse educatie. Naast dit Dordtse project werden vier andere innovatiecentra onderzocht, in de gemeenten Den Haag, Amsterdam, Leiden en Heerlen.