Peneraju bahasa dan maklumat / Siti Nor Azimah Abdullah, Nur Amalina Sazuar and Nurul Aina Saidi - Abdullah, Siti Nor Azimah; Sazuar, Nur Amalina; Saidi, Nurul Aina (Faculty of Information Management, 2015)
Artikel membincangkan tentang peneraju bahasa dan maklumat yang menjadikan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) sebagai duta maklumat di masa kini. Pelbagai aktiviti dan program yang dijalankan oleh DBP. Masalah yang dihadapi oleh DBP juga turut dinyatakan. Selain itu, peranan DBP sebagai peneraju maklumat telah di bincangkan di dalam artikel ini.