Kerja kontrak In-don't / Rosli Zakaria - Zakaria, Rosli (Faculty of Art and Design, Universiti Teknologi MARA Melaka, Alor Gajah Campus, 2014)
Memperkatakan sebuah hasilan seni sendiri kadangkala mernberi ruang kepada pengkarya memperjelaskan banyak perkara di belakang tabir yang berkaitan dengan idea, pengalarnan, proses teknikal serta makna makna tersirat yang sering kali dimengertikan dalarn perspesi berbeza oleh penghayat. Begitulah yang terjadi apabila sekali lagi saya cuba mernperkatakan karya sendiri yang hadir didalam pameran MSO ini, Karya instalasi (agak lama saya tidak menghasilkan karya sedemikan) terbaru saya punya cerita. idea, kisah-kisah yang lumrahnya tidak diketahui oleh penghayat. Justru itu saya cuba 'bercerita' sejujurnya perihal karya yang saya tajukkan "kerja Kontrek - in don't ?"