Penilaian pakar dalam model konseptual penggunaan berhierarki Islam / Basri Abd. Ghani and Ahmad Azrin Adnan - Abd. Ghani, Basri; Adnan, Ahmad Azrin (2017)
Kertas kerja ini bertujuan untuk mengemukakan Model Konsep Penggunaan Berhierarki Berteraskan Islam (PBBI). Ia bertitik tolak dari lompang yang dikenal pasti dalam amalan penggunaan bagi pengguna Muslim.Tidak dinafikan bahawa terdapat model penggunaan Islam yang lahir daripada usaha mengadaptasi dan mengubah suai kerangka konvensional, namun terdapat juga model penggunaan Islam yang menjadikan tasawwur, epistemologi dan ontologi Islam sebagai asas sandaran. Pembinaan Model ini telah mendapat penilaian dan pengesahan sekumpulan pakar-pakar sama ada dalam bidang hukum, ekonomi Islam, pengamal, konsultan dan Badan Bukan Kerajaan (NGO).