UiTM Meterai MoU Bersama Sekolah Kebangsaan Puncak Alam, Tingkat Nilai Tambah Keperluan Pendidikan Semasa - Noh, Ismayaza (UiTM News Hub, 2021)
Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) antara Universiti Teknologi MARA (UiTM) dan Sekolah Kebangsaan Puncak Alam (SKPA) telah berlangsung dalam satu majlis ringkas pada 9 Disember 2021. Perjanjian ini bertujuan mengadakan kerjasama dan meneroka peluang untuk membangun, menyokong dan memperkaya pembangunan pendidikan dimensi baru. UiTM meneruskan usaha memberi nilai tambah kepada perkembangan dan keperluan pendidikan tinggi semasa menerusi kerjasama pintar dengan pihak sekolah untuk membantu dan menyokong satu sama lain terutama melibatkan projek-projek yang saling memberi manfaat kepada kedua pihak termasuk komuniti sekitar.