Permodelan teori kabur dalam pembuatan keputusan multi kriteria: Kajian kes di UiTM Pahang / Nazirah Ramli and Nor Azizah Md Yaacob - Ramli, Nazirah; Md Yaacob, Nor Azizah (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2008)
Kertas kerja ini membincangkan satu penyelesaian masalah pembuatan keputusan multi kriteria dengan menggunakan kaedah TOPSIS (Technique for order performance by similarity to ideal solution) dalam persekitaran kabur. Kaedah TOPSIS menggunakan konsep bahawa alternatif pilihan merupakan alternatif yang mempunyai jarak terdekat dengan penyelesaian unggul positif dan pada masa yang sama mempunyai jarak terjauh daripada penyelesaian unggul negatif. Kaedah ini diaplikasi dalam satu temuduga pemilihan pensyarah di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Pahang.