Keistimewaan 'PI' / Nazirah Ramli and Amirah Hana Mohamed Noor - Ramli, Nazirah; Mohamed Noor, Amirah Hana (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2003)
Pi atau π merupakan suatu nombor istimewa yang menjadi bahan kajian sejak berabad-abad lamanya. Kertas kerja ini memfokuskan sejarah kemunculan pi (π), penghampiran digitnya yang tiada berkesudahan serta beberapa mnemonik yang telah digunakan untuk menghafal nilai pi (π).