Kesan pengisi dan kandungan getah asli ke atas sifat dielektrik komposit getah asli termoplastik - garnet itrium besi (PP/NR -Y3Fe5OI2) / Abdul Aziz Mansor and Siti Atkah Abdul Hamid - Mansor, Abdul Aziz; Abdul Hamid, Siti Atkah (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2002)
Komposit polipropilena - getah asli (PP/NR) berpengisi serbuk YIG (y3Fes0I2) telah disediakan dengan menggunakan mesin Brabender. Kesan penambahan serbuk pengisi YIG dan kandungan getah asli (NR) yang berbeza di dalam komposit PP/NR/YIG telah dikaji dari segi pemalar dielektriknya. Pemalar dielektrik meningkat dengan penambahan kandungan pengisi YIG sehingga 30 peratus berat tetapi tidak berubah dengan perubahan kandungan NR.