Kawalan proses dengan kaedah statistik / Salimah Ahmad - Ahmad, Salimah (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2002)
Terdapat beberapa peringkat penggunaan kaedah statistik dalam kawalan proses iaitu kaedah permulaan, pertengahan dan peringkat tinggi. Kertas kerja ini akan hanya memfokuskan kaedah statistik peringkat permulaan iaitu 7 alat yang digunakan untuk suatu kawalan proses