Ciri-ciri inovasi dalam rekaan pakaian oleh pelajar pelajar seni reka fesyen, Fakulti Seni lukis & Seni Reka, UiTM Perak / Muhamad Rozali Othman - Othman, Muhamad Rozali (2012)
Inovasi dalam rekaan pakaian oleh pelajar-pelajar Seni Reka Fesyen, Fakulti Seni Lukis & Seni Reka UiTM Perak dilaksanakan bertujuan memberi dimensi baru dalam pendekatan penghasilan produk. Ia selari dengan aspirasi kerajaan yang menggalakkan inovasi program-program inovasi di semua peringkat. Penulisan ini melihat ciri-ciri inovasi rekaan yang dihasilkan para pelajar sepanjang tema ini diperkenalkan. Ciri-ciri yang dikenalpasti dapat dilihat melalui teknik, bahan dan aplikasi yang digunakan. Teknik, bahan dan aplikasi dikategorikan kepada empat iaitu kategori 1) Berfungsi, 2) Kempen Kesedaran, 3) Pengajaran dan Permainan, dan 4) Kostum/Art to Wear. Adalah diharapkan hasil penulisan ini boleh dijadikan panduan dan rujukan kepada mereka yang terlibat dalam inovasi rekaan pakaian disemua peringkat.