Tahap pencapaian pelajar galus dalam kursus matematik di UiTM Pahang setelah mengikuti program penambahbaikan / Nazirah Ramli, Sa'diah Sahat and Nur Hidayah Masni Abdullah - Ramli, Nazirah; Sahat, Sa'diah; Abdullah, Nur Hidayah Masni (2007)
Kajian ini bertujuan untuk mengkaji prestasi pencapaian pelajar galus dalam kursus matematik di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Pahang setelah mengikuti program penambahbaikan. Data maklumat 105 pelajar baru kemasukan Disember 2006 - April 2007 yang dikategorikan dalam golongan galus yang dipilih untuk mengikuti program penambahbaikan telah dianalisa. Hasil kajian menunjukkan terdapat peningkatan prestasi yang signifikan bagi semua jakulti kecuali bagi program Diploma Industri Pengurusan Ladang (DPIM).