Rahsia kejayaan kelab memanah UiTM Pahang: Dari aspek psikologi / Mohamad Azmi Nias and Adam Feizrel Linoby - Nias, Mohamad Azmi; Linoby, Adam Feizrel (2012)
Kelab Memanah UiTM Pahang telah menjadi kebanggaan UiTM Pahang sejak ia ditubuhkan pada tahun 2006. Dalam masa 6 tahun, kelab ini telah memenangi hampir 600 pingat di kejohanan-kejohanan di dalam dan luar negara. Pencapaian ini adalah mengkagumkan memandangkan diperingkat awal, jurulatihnya kurang pengalaman dan majoriti pemanah tiada latarbelakang memanah. Penulisan ini bertujuan untuk menyediakan maklumat bagaimana psikologi sukan telah digunakan secara langsung dan tidak langsung untuk meningkatkan prestasi pemanah. Aspek penetapan matlamat, motivasi dan konsep kendiri dibincangkan secara terperinci. Pengalaman yang telah diperolehi boleh menjadi panduan untuk digunakan oleh kelab-kelab lain dalam pelbagai bidang.