Peranan komunikasi visual semasa Pandemik Covid 19 / Hanafi Mohd Tahir, Shahrel Nizar Baharom, Mohd Shahril Abd Rashid - Mohd Tahir, Hanafi; Baharom, Shahrel Nizar; Abd Rashid, Mohd Shahril (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2020)
Proses kemajuan dan perkembangan komunikasi telah bermula sejak berkurun lama dan melalui pelbagai fasa perkembangan dari masa ke semasa mengikut pengaliran zaman. Pelbagai kaedah telah terhasil untuk memudahkan aktiviti berkomunikasi. Kemeriahan dan keseronokan aktiviti berkomunikasi berlaku seolah-olah tiada had masa. Komunikasi menjadi aspek penting untuk memenuhi keperluan kehidupan seharian. Tiada istilah berehat, berhenti sebentar atau 'tidur' bagi komunikasi