Juruaudit Luaran dan Juruaudit Dalaman: suatu perbezaan/ Shamsul Anuar Ahamad Ibrahim - Ahamad Ibrahim, Shamsul Anuar (Institut Teknologi MARA Cawangan Sarawak, 1991)
Kebanyakan daripada kita selalu mendengaristilahjuruaudit, tetapi hanya sesetengah daripada kita sahaja yang sedar bahawa sebenarnya terdapat duajenisjuruaudit, iaitu juruaudit luaran (JAL) dan juruaudit Dalaman (JAD). Setelah kita mengetahui bahawa sebenarnya terdapat dua jenis juruaudit marilah kita lihat dari sudut perbezaan mengenai kedua dua juruaudit ini untuk mengetahui dengan lebih mendalam lagi tentang mereka.