Kaji selidik kurikulum Diploma Sains Kesetiausahaan / Lelawati Abdul Hamid - Abdul Hamid, Lelawati (Institut Teknologi MARA Cawangan Sarawak, 1991)
Kajian ini telah membuat satu kajiselidik bagi menggambarkan betapa pentingnya kursus ini kepada para pelajar DSS, serta ITMCS, dan fungsinya kepada sektor swasta dan awam di negeri ini. Kajiselidik ini dijalankan untuk mengkaji empat aspek utama iaitu profil pendapatan. bidang pekerjaan, profesionalisme dan program-program yang telah dikendalikai oleh ITMCS sama ada sesuai dengan keperluan majikan masa kini.