Kursus pra perdagangan di ITMCS : satu tinjauan ringkas selepas 10 tahun / Abdullah Abdul Latib - Latib, Abdullah Abdul (Institut Teknologi MARA Cawangan Sarawak, 1991)
Kursus Pra Perdagangan yang terdapat di ITMCS telah dimulakan pada sesi II 1980/1981 bertempat di kampus sementara Batu Lintang, Kuching dengan beberapa objektif tertentu. Setelah 10 tahun kursus ini dikendalikan di ITMCS, banyak perubahan yang dapat dilihat samada dari segi matlamat serta pencapaian kursus tersebut. Rencana ini bertujuan untuk meninjau secara ringkas tentang kursus tersebut berdasarkan pengalaman penulis sebagai koordinator pra perdagangan selama dua tahun di kampus ini.