Tanggungjawab dan peranan pensyarah UiTM Pahang / Jamaludin Kasim - Kasim, Jamaludin (2006)
Tugas seorang pensyarah merupakan satu tugas yang mulia dalam memastikan generasi anak bumiputera menjadi manusia yang berilmu dan berakhlak. Sebagai seorang pensyarah kita seharusnya mematuhi segala arahan yang disediakan oleh pihak pengurusan UiTM. Nilai dan etika pensyarah pastinya menggambarkan peribadi yang disanjung tinggi oleh masyarakat dalam menjalankan tugas seharian. Setiap pensyarah semestinya menghayati dan mengamalkan nilai dan etika yang telah digariskan oleh pengurusan UiTM. Kertas kerja ini membincangkan perihal tanggungjawab dan peranan seorang pensyarah UiTM Pahang.