Seminar pustakawan ITM Disember 1990 - Tun Abdul Razak UiTM, Perpustakaan (1990)
Mengejar kecemerlangan pengurusan kian menjadi matlamat kebangsaan masa kini. Ini adalah kerana kecemerlangan pengurusan akan menyumbangkan secara langsung peningkatan produktiviti serta mutu pengeluaran dalam segala usaha manusia. Untuk tujuan ini usaha sedang dijalankan bagi menjadikan kecemerlangan budaya kerja kita. YAB Dato Seri Dr.Mahathir Mohamad, Perdana Menteri Malaysia telah melancarkan Hari Pelancaran Budaya Kerja Cemerlang pada 27 November 1989.Menurut beliau Budaya Kerja Cemerlang, "akan meningkatkankualiti hidup kita melalui kualiti budaya kerja kita". SeruanPerdana Menteri ini juga telah menerima sambutan yang positifdari semua pihak termasuk sektor awam, swasta dan individu.Dalam hal ini pelbagai usaha sedang dijalankan untuk mengenalpasti serta memupuk elemen-elemen kecemerlangan dalam pengurusan dan budaya kerja supaya meningkatkan produktiviti serta kualiti produk dan perkhidmatan.