Petunjuk utama pencapaian pensyarah UiTM Pahang: Isu, kriteria, pelaksanaan dan cabaran / Jamaludin Kasim - Kasim, Jamaludin (2005)
Pensyarah UiTM Pahang akan dinilai pencapaian mereka berdasarkan tugas-tugas yang telah ditetapkan pada setiap tahun. Penilaian merupakan satu tugas yang rumit apatah lagi apabila ianya melibatkan rakan sejawat. Kertas kerja ini membincangkan bagaimana penilaian seseorang pensyarah itu dijalankan dan cuba menjelaskan masalah-masalah yang timbul ekoran dari ketidakpuasan hati pensyarah terhadap markah penilaian yang diperolehi bagi tahun yang dinilai.