Matematik kabur pelengkap matematik klasik / Nazirah Ramli and Mazura Mokhtar - Ramli, Nazirah; Mokhtar, Mazura (2004)
Teori kabur, amnya dicirikan dengan fungsi keahlian yang bernilai [0,1] berbanding dengan teori matematik klasik yang hanya mengambil nilai 0 atau 1 sahaja. Kertas kelja ini membincangkan beberapa konsep penting dalam teori kabur serta aplikasinya. Selain daripada itu, turut diperbincangkan perbezaan antara teori kabur dan teori kebarangkalian.