Pengurusan makmal sains di Universiti Teknologi MARA Kampus Jengka / Haslizaidi Zakaria - Zakaria, Haslizaidi (2004)
Beberapa aspek kelemahan dalam pengurusan makmal sains dibincangkan seperti penyusunan bahan kimia, keadaan stor penyimpanan bahan kimia, sisa bahan kimia, penyelarasan maklumat dan aspek keselamatan di makmal. Beberapa cadangan dikemukakan untuk penambahbaikan yang melibatkan makmal dan pengguna makmal iaitu pensyarah, pelajar dan pembantu makmal.