Mengenali nombor tak rasional / Nazirah Ramli - Ramli, Nazirah (2004)
Nombor tidak rasional yang mendominasikan nombor nyata, merupakan nombor yang jarang diperbincangkan secara terperinci. Kertas kerja ini memfokuskan definisi dan sifat nombor tak rasional. Jenis-jenis nombor tak rasional seperti nombor punca kuasa, fungsi trigonometri, logaritma, pi, e, pernalar Erdos-Borwein, pemalar Apery dan nombor keemasan Phi turut diperbincangkan.