Kajian authorware sebagai alat pengarangan e-Peperiksaan / Khairul Nizam Abd Halim - Abd Halim, Khairul Nizam (2003)
Pembangunan produk-produk e-pembelajaran tidak lagi didapati sukar dilakukan. Ini kerana Authorware dapat membantu kepada pembangunan produk-produk e-pembelajaran dengan mudah, cepat serta mengurangkan koso Selain itu ianya juga dapat menghasilkan produk e-pembelajaran yang baik serta sempurna. Penghasilan produk-produk e-pembelajaran adalah penting, ini kerana ianya boleh meningkatkan proses pengajaran dan pembelajaran (P&P) pelajar, dan ianya juga boleh menjadikan sistem pendidikan lebih berkualiti serta ianya adalah penting kepada perlaksanaan projek sekolah bistari untuk wawasan negara.