Alkaloid dioksoaporfina daripada akar thottea corymbosa / Siti Zaiton Mat So'ad, Nik Idris Yusoff - Mat So'ad, Siti Zaiton; Yusoff, Nik Idris (2005)
Estrak kloroform yang bersifat toksik dengan nilai LCso-188 ppm melalui ujian kematian anak udang memberikan satu komponen dari kelas 4,5-dioksoaporfina. Komponen tersebut ialah sefaradion-A yang ditemui buat pertama kalinya daripada akar Thottea corymbosa.