Penilaian pelajar terhadap pensyarah melalui Aplikasi e-LEva / Mohd. Rizal Razak, Nor Zalina Ismail and Khairul Nizam Abd. Halim - Razak, Mohd. Rizal; Ismail, Nor Zalina; Abd. Halim, Khairul Nizam (2009)
e-LEva merupakan satu aplikasi yang digunakan di UiTM Pahang untuk mendapatkan maklumbalas pelajar terhadap pensyarah di setiap penghujung semester. Melalui e-LEva, pensyarah akan dinilai dari segi kehadiran, ketepatan waktu, persediaan pengajaran, tahap keyakinan, cara penyampaian, keprihatinan dan cara penilaian kerja kursus. Kajian ini akan membincangkan hasil penilaian pelajar terhadap pensyarah UiTM Pahang untuk semester Disember 2007 - Mei 2008. Hasil kajian ini akan meneliti apakah pandangan pelajar terhadap pensyarah UiTM Pahang secara keseluruhannya. Hasil kajian ini menunjukkan pensyarah UiTM Pahang mendapat penilaian yang positif terhadap semua kriteria yang dikemuka. Ini menunjukkan pelajar berpuashati dengan proses pengajaran dan pembelajaran yang dijalankan oleh pensyarah UiTM Pahang sepanjang semester Disember 2007 - Mei 2008.