Unit Peneraju Agenda Bumiputera(TERAJU) - Ahmad Razali, Atikawati (UiTM Newshub, 2021)
Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Sarawak telah hadir di sesi pertukaran dokumenMemorandum Persefahaman (MoU) Bersama TERAJU yang dianjurkan bersempena dengan MajlisPelancaran Tindakan Pembangunan Bumiputera 2030 (TPB2030) pada 6 Disember 2021 (Isnin)bertempat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. TPB2030 merupakan hala tuju agenda Bumiputera yang baharu bagi tempoh 10 tahunakan datang.Objektif utama TPB2030 adalah untuk memperkasa ekonomi dan sosioekonomi Bumiputera bagimemastikan kelestarian dan kesaksamaan antara kaum dapat dicapai selaras dengan WawasanKemakmuran Bersama 2030 (WKB2030) dan Rancangan Malaysia ke-12 (RMKe-112) agar tiadaBumiputera yang tertinggal.