Majlis Dakwah Negara (MDN) - Ibrahim, Nurshahira; Mohamed, Asjad (UiTM Newshub, 2022)
Bangi, 28 Mac 2022 - Majlis Menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) di antara UiTM danMajlis Dakwah Negara (MDN) telah diadakan secara esklusif oleh pihak MDN di Bangi Resort Hoteldalam usaha membangunkan dan menambah-baik jaringan institusi dakwah di Malaysia. Majlispemeteraian ini telah disempurnakan oleh Pengerusi MDN, Prof. Emeritus Dato' Paduka Dr. MahmoodZuhdi bin Haji Abd. Majid manakala Professor Ts. Dr. Mohd Ilham bin Adenan selaku Rektor UiTMCawangan Pahang. Kerjasama strategik Universiti-NGO yang dimeterai menyaksikan satu langkahstrategik dalam mengukuhkan sinergi dan kerjasama dinamik antara UiTM dan Majlis Dakwah Negara(MDN) ke arah mewujudkan rangkaian kelestarian pergerakan dakwah Islam dalam senariomasyarakat Malaysia masa kini.