Pengetua ke-3 Dewan Latehan RIDA (memangku) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2016)
Encik Mohd Darus Taib dilantik mentadbir Bahagian Latihan dan menjalankan pengawasan bagi Dewan Latehan RIDA menggantikan Encik Samad Ibrahim yang tamat tempoh pada 15 Januari 1959. Pada waktu itu, Pengerusi RIDA adalah Dato' Ahmad bin Perang.