Pengetua ke-5 Dewan Latehan RIDA - Jabatan Arkib Universiti, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2016)
Dewan Latehan RIDA telah menerima seorang pengetua sepenuh masa dan pasukan pertama sukarelawan dari luar negara yang dihantar oleh Asia Foundation iaitu Mr Donald Ross Liggett Beliau berkhidmat sebagai pengetua menggantikan Encik Basha Merican dari 1 Jun 1961 hingga 30 Mei 1963